מעוררים את התיאבון: אילו מנות פתיחה כדאי להגיש בחתונה?

אם אתם מתחתנים בקרוב ונמצאים בשלב של בחירת התפריט, הגעתם למקום הנכון. במאמר הבא נציג בפניכם את מנות הפתיחה המנצחות, מנות שיהפכו את החתונה שלכם ללא פחות ממושלמת.

באן עם שפונדרה (אסדו)

נתח אסאדו, שנקרא גם קשתית או נתח שפונדרה, הוא נתח מסיבי ושמן עם עצם ארוכה שדורש בישול ארוך ואיטי. הבישול הזה, בשילוב של השומן העתיר שהוא מכיל, מביא לידי ביטוי את הטעמים העשירים של הנתח והופך אותו לרך ממש כמו חמאה. אם תבחרו בנתחים איכותיים, אנחנו בטוחים שהאורחים שלכם לא ישכחו את מנת הפתיחה הזו. כשאנחנו מדברים על נתחים איכותיים אנחנו מתכוונים לנתח שקרוב כמה שיותר לצלע של הפרה, נתח ארוך ועבה שמתאים גם לבישול וגם למעשנה.

סושי

האמת היא שבשנים האחרונות הסושי הפך למנת פתיחה חובה באירועים כי היא משדרגת את האירוע בצורה משמעותית. בניגוד לעבר, כיום יש המון אולמות שמציעים רולים איכותיים מאד שלא מביישים את רשתות הסושי הגדולות בארץ. תוכלו להציע לאורחים שלכם סושי צמחוני, סושי עם סלמון ואולי אפילו טונה. זה לא משנה באיזה סושי תבחרו, הקפידו לדרוש מהשף רטבים איכותיים כמו טריאקי וסויה שישדרגו את המנה. אחרי מנה כזו האורחים שלכם לא יפסיקו לדבר על האירוע. אגב, אפשר לשלב את הסושי לא רק במנת הפתיחה, הגשת סושי כאטרקציה לרחבת הריקודים יכולה להיות אופציה מעולה ומקורית שתדהים את האורחים שלכם.

עראיס

טוב, אם אתם מחפשים את מנת הפתיחה המנצחת הגעתם למקום הנכון, עראיס הוא למעשה פיתה צלויה ממולאת בקבב טלה. את המנה הזו מקובל להכין על הפלאנצ'ה או בטוסטר, שתי האופציות פשוט מעולות. במהלך הצלייה הטעמים של הפיתה והקבב מתערבבים לכדי עיסה אחת וכשאתם נוגסים בפיתה אתם פשוט מגיעים לגן עדן של טעמים. תמיד מומלץ להגיש את המנה הזו עם ירקות טריים שיאזנו מעט את הטעמים הגסים של העראיס, אך זה כמובן לא חובה.

 

 

קציצות קבב

קציצות קבב בטחינה זו המנה המושלמת כדי לפתוח איתה את האירוע. לצד הקבבונים מומלץ להגיש טחינה טרייה וסמיכה, קצת חריף ואפשר לשלב גם קצת בצל מטוגן למעלה. שני קבבונים בחצי פיתה ואין ספק שאתם בדרך למנת הפתיחה המנצחת.

מוקפץ

אם האורחים שלכם בקטע של אוכל אסיאתי, אתם צריכים להגיש להם מוקפץ כמנת פתיחה. תוכלו להציע שני סוגים של מוקפצים, מוקפץ ירקות ומוקפץ עם עוף או בקר. לצד המנה מקובל להציב רטבים אסיאתיים כמו סויה, טריאקי וצ'ילי חריף, אם אתם ממש רוצים להשקיע תוכלו להציע גם בוטנים מפוררים, זורקים אותם מעל למוקפץ וזה הופך את המנה הזו ללא פחות ממושלמת.

שווארמה

אם אתם אוהבים שווארמה, אתם פשוט חייבים להציע אותה גם כמנת פתיחה. באירועים נהוג להציע כמנת פתיחה שווארמה הודו מתובלת היטב עם בצל מטוגן למעלה. בצד מקובל להציע רטבים שונים כמו טחינה, עמבה, חריף ועוד. כמו כן, את המנה הזו מקובל להגיש בחצי פיתה טרייה מחוממת על הפלאנצ'ה, האמת היא שמדובר במנת פתיחה פשוט מושלמת. אגב, אם אתם ממש רוצים לשדרג את המנה, אנחנו ממליצים לכם להגיש אותה בתוך טורטייה או לאפה ולא בתוך פיתה.

לסיכום

אם אתם מחפשים את מנות הפתיחה המנצחות שיהפכו את האירוע שלכם ללא פחות ממושלם, אנחנו בהחלט ממליצים לכם לבחור באחת מהמנות שהצגנו במאמר זה. זה לא משנה איזו מנה תבחרו, אם נתחי הבשר וחומרי הגלם שבהם תשתמשו יהיו איכותיים, אנחנו בטוחים מנות הפתיחה שלכם יהיו מנות מנצחות.