הסכם ממון: כל מה שכדאי לדעת לפני שחותמים

בשנים האחרונות ניתן לראות מגמה של זוגות המחליטים לחתום על הסכם ממון, מתוך מטרה להסדיר מראש את הנכסים הכלכליים כמו גם נושאים נוספים. רגע לפני החתימה, מה חשוב לדעת לפני החתימה? להלן הפרטים החשובים ביותר.

הסכם ממון: רלוונטי לכל זוג אשר עתיד להתחתן

הסכם ממון הוא הסכם הנועד להגן על הזכויות של בני זוג נשואים, במידה והתקבלה החלטה להתגרש. בעשור החולף ניתן לראות מגמה מדאיגה: שליש מהזוגות פונים להליך גירושין, כאשר בלא מעט מהפעמיים תהליך הגירושין משתבש בעקבות חילוקי דעות פיננסים – מה שגורר בהתאם לכך סבל, כעס ומלחמות המתנהלות בין כתלי בית המשפט. בכדי לפתור את הבעיה ולחסוך לצדדים נזק כספי ונפשי, זוגות (גם ללא רקע פיננסי עשיר) בוחרים לחתום על הסכם ממון. חוק יחסי ממון קובע כי הרכוש אותו צבר אחד מבני הזוג לפני החתונה שייך לו, אולם לא פעם בתי המשפט נוטים לכרסם בחוק ובהתאם לכך קובעים כי יש לחלק את הרכוש. אולם, במידה ובני הזוג חותמים על הסכם ממון בית המשפט יקבע ע"פ רוב כי הסכם הממון הוא בר תוקף. בשל כך, חתימה על הסכם היא מומלצת אך עלולה להוביל לא פעם לכעסים בין בני הזוג, ולכן חשוב לערוך את ההסכם בליווי מצד נוטריון, הן לטובת ניסוח ההסכם והן לטובת אישור ההסכם אל מול בית המשפט.

הסכם ממון כל מה שכדאי לדעת לפני שחותמים

פרמטרים חשובים להסכם

ראשית כל, מומלץ שלא לחכות לדקה ה 90 ולשוחח על הנושא לעומק בשייח פתוח וברגישות כלפי כל אחד מהצדדים. לא מעט זוגות מתייחסים להסכם כתיבת פנדורה, אולם צריך להסתכל על ההסכם כאופציה שבמסגרתה אתם כבני הזוג רוצים את טובתו האחד של השנייה, כמו גם לוקחים בחשבון את ההשלכות בעתיד במידה והאהבה תיגמר ותחליטו לסיים את מערכת הנישואין. הסכם הממון מחולק לשלושה חלקים:  רכוש קיים, רכוש עתידי וחלוקת הרכוש במידה והנישואים יגיעו לקיצם. חשוב לפרט בהסכם באופן ספציפי ככל האפשר את הנכסים של כל אחד מבני הזוג, ולקבל החלטה משותפת לגבי חלוקת הרכוש של הרכוש אותו צברתם במהלך פרק הנישואין. נוסף לכך, מומלץ לקבוע מראש בתוך ההסכם מי הגורם אשר יבצע את הערכת שווי הנכסים העתידיים כמו גם לוח זמנים מדויק לחלוקת הרכוש, כל זאת כאמור בליווי מצד עורך דין. תפקידו של עורך הדין הוא למצוא את הפתרונות המשפטיים לצורך יישוב סוגיית חלוקת הרכוש, מתוך מטרה לסייע לכם לטובת שביעות רצונכם המלאה.

מדוע חשוב ליצור קשר עם עורך דין?

אין מדובר בהסכם שיש להקל בו ראש, והוא צריך להתבצע בליווי משפטי לכל אורך הדרך, עד לאישורו בבית המשפט. חשוב לבחור בעורך דין קשוב, מנוסה ובעל ניסיון – כך שהחוויה תהיה נעימה ככל האפשר.